fredag 11. mai 2007

Golden Week - På tur igjen

Uka mellom 29. april, den forrige keiserens fødselsdag, og 5. mai, barnas dag, er friuke for mange. Ihvert fall er 3.-5. mai offentlige fridager. 3. mai er Japans grunnlovsdag, men vi har ikke sett noe som ligner 17. mai-stemning i den anledning. Derimot er der festival i Kobe for tida, og derfra vistes en parade på TV med musikkorps og utkledde deltakere, og det var absolutt noe 17.mai'sk over det. "Flaggene" her er karpe-fisker som det pyntes med rundt barnas dag, som er mest viet guttene, siden jentene har en dag i mars.
Vi har lært av egen og andres erfaring, og stort sett holdt oss hjemme i Golden Week; det frister ikke med kø i milevis på motorveien. Men i år ble det tur med naboekteparet, de tok oss med til "hytta" si et stykke forbi Nagoya, altså nordøstover. Vi startet kl 1 på natta!


"Hytta" er en stor campingvogn! Her var det romslig og greit for oss fire. Vi to lå på hemsen, som var blitt ganske varm av taklampa under.

Vi fikk en hel dag i området med båttur på innsjøen. Vi fikk assosiasjoner til en viss norsk fjord med en berømt Prekestol, som er kjent for mange japanere. Lysefjorden er nok mer imponerende, men her var interessante formasjoner i fjellet!


På denne turen fikk vi vår tredje vår, bare i år! Både "fjell-asalea" og kirsebærtrær var i full blomst. Neste stopp var denne kirken i skogen i Nagano fylke. Vi ble hjertelig mottatt av Erik og Noriko Frøyland, og spiste på svensk restaurant der døtrene deres har fritidsjobb. Den eldste datteren drar til Norge snart for å gå på folkehøgskole.
Erik sier at han ikke har fått klager på denne "altertavla", og det forstår vi!



Vi dro videre mellom "De japanske Alper" til Kamikochi. Der var en jevn strøm av vandrende turister oppover dalen mellom de 3000 m høye fjella. Det var visstnok en engelsk misjonær som "oppdaget" stedet og lanserte det som turist- og fjellklatringsattraksjon.

Dette var målet for de fleste turistene, og her skulle det fotograferes. Det var ikke helt lett verken å gå eller ta bilde av hverandre på broa!
Vi skulle et hakk lengre, til leirplassen til formannen i menighetsrådet og familien; Chiba. Han pleier å dra hit for å male, og stille ut bildene på hotellene i dalen. I følge med ham ble vi tatt imot som fornemme gjester overalt!

Chiba har hatt mange turer opp i fjellene. Vi traff mange med ishakker og ski..... , men vi nøyde oss med en tur innover dalen. En kan faktisk gå 13 km innover på vei som bare stiger 100m!

Det er snø på toppene, men grus langs elva! Den løse grusen hadde rast ut nedover fjellsida mange steder, og minnet om at fjellene her er annerledes enn vi er vant med.
Vi var altså i Nagano, bare 6 mil fra hytta vi hadde på Nojiri, men det ble ingen tur dit denne gangen, men en super tur med mange nye opplevelser!
Vi havnet i kø på hjemveien; det tok nesten en time å kjøre et 16 km langt stykke på motorveien, men såpass måtte vi regne med! Vi kom hjem sent lørdag kveld, og var enige om at det beste er å sove i egen seng!



Ingen kommentarer: