fredag 6. april 2007

Langfredag - skolestart


Det er langfredag, selv om omgivelsene ikke gir oss helt følelsen av det. Men vi har hatt morgengudstjeneste hver dag hele uka, der vi har konsentrert oss om det som skjedde rundt Jesu død, og i kveld har vi også hatt gudstjeneste, så vi får absolutt med oss innholdet i påska! Det ble en spesiell opplevelse i kveld da Kiyoshi Chiba, som er kunstner og formann i menighetsrådet, malte fire scener mens bibelteksten ble lest!


Vi har hatt besøk i dag av tre i en reisegruppe ledet av regionleder av NMS i Stavanger og tidligere Japan-misjonær. De ville se "prosjektet" her; både kirken og ny kirketomt. Vi fikk heldigvis tid til en tur under kirsebærtrærne noen km herfra.





I dag har det vært nydelig vær og 16 grader, og kirsebærtrærne står altså i full blomst. Her på Momonokidai var det skolestart på barneskolen, med høytidelig mottakelse av førsteklassingene. Vi traff på et par kimono-kledde mødre og dress-kledde fedre da vi kom hjem fra kirken i morges.


Førsteklassingene her blir fotografert i parken utenfor skolen 2-300 m fra huset vårt. Småsøsken og bestemor er visst også med.


Det ble en innholdsrik langfredag! Men vi må snart legge oss, hvis vi skal klare å stå opp halv sju i morgen for å gå på siste (altfor) tidlige morgengudstjeneste i denne omgang.



Ingen kommentarer: