torsdag 22. mars 2007

Ny kirke


Tomt til ny kirke i Nankai ble kjøpt for noen år siden. Den ligger sentralt til mellom Sky Town, drabantby under utbygging, og den nærmeste jernbanestasjonen, som det tar 5 min. å gå til.

På plakaten står det at her skal Nankai Lutherske kirke bygge nytt kirkebygg. Nærmeste "nabo" er et shinto-tempel, bak gjerdet av stein-søyler!


Kirken kommer lengre fra sjøen, men med utsikt mot sjø og bebyggelse. Mange skoleelever sykler forbi her.

Modellen viser kirkesal til høyre og avdeling for kjøkken og spisefellesskap m.m. til venstre. På tegningen under blir det motsatt! Det blir sitteplass til 70 i kirkesalen.



Det går akkurat med to personer på kjøkkenet nå, så det skal bli fint med litt mer plass! Fru Yamane (t.v.) har ansvar for teservering etter gudstjenestene, fru Bando er medlem i menighetsrådet.

Vi hadde nylig besøk av William Craig, sjefen for byggefirmaet som skal bygge. Han er amerikansk pastor, har 20 adoptivbarn, derav flest gutter, som han i tur og orden lærer opp til snekkere! Han importerer materialer og utstyr fra Amerika, så noen fra menigheten drar på "handletur" dit i mai! Til gjengjeld blir bygginga mye billigere enn om vi hadde brukt et vanlig japansk byggefirma.
William Craig, ved siden av vår prest, med tre sønner foran seg og en bak.
Første spadestikk blir i juni, og kirkeinnvielse er satt til 25. november. Innsamling til NMS-prosjektet "Nankai nye kirke" fortsetter med full styrke fram til nyttår. Vi er kjempeglade for alle gaver til konto nr. 8220 02 85030 eller eget nr. for innsamling i Mandal.


2 kommentarer:

OJM sa...

Tilfeldigvis fant jeg bloggen. Artig å lese - nesten slik at vi burde ha vært der. Ber om at Gud må berøre mange japanere slik at de kan bli frelst, og at kristne blir fylt av Den Hellige Ånd til en grensesprengende tjeneste.
Har vært på Catch the Fire (i Toronto i høst, og i IMI nå i vår). Det var særdeles forfriskende, og tankevekkende! Lykke til.

Home And Away Crew sa...

Hei! Så utrolig spennende å se de nye planene for kirka!! Jeg jobbet i Nankai fra 99-2001 og kjenner jo mange her.. Er det sant at Rumiko er på bibelskole! Det er jo fantastisk. Og at hun kommer til Norge? Regner med at hun bare besøker Stavanger da eller..? Gi meg for all del beskjed om dere vet om hun kommer innom Oslo!

Hils alle fra meg, særlig Rumiko, Emiko, Rie, Zennami-san, Bando-san og Hata-san!

hilsen Lena - som er sugen på Japantur...